Ondanks perikelen op persoonlijk en zakelijk vlak gaan we door met het doorgeven van de roedelmethode. Er was afgelopen jaar wederom een voelen is zien, workshops in Garderen, een basisinstructeur in de lesbankjes voor de volgende stap én natuurlijk de voorbereidingen voor het ontwerp van de nieuwe deelbare halfcheck. Daarnaast en niet onbelangrijk gaan altijd ook de privé begeleidingen door.

Het eerste jaar was een zwaar jaar. Het gemis van de grondleggers is groot. Zowel persoonlijk als roedeltechnisch.

Toch hebben we een mooi roedeljaar afgeleverd met:

 

 

Arjen overlijd op 18 augustus 2020 in Vijlen.
Het is dan alweer 30 jaar geleden dat Arjen en Francien samen de roedelmethode het eerste leven in bliezen.

De oprichting van de stichting!

De Stichting is opgericht nadat Arjen zijn diagnose van kanker had gekregen en zijn eerste chemokuur achter de rug had. Een periode waarin we allemaal hoopvol waren dat hij misschien die kanker nog heel lang onder de duim zou weten te houden, maar we wisten ook dat ooit het moment zou komen dat Arjen’s werkzame dagen tot het verleden zouden behoren. We wisten dat ooit de dag zou komen dat De Roedelmethode opgezet door Arjen en Francien, het zonder zijn grondleggers zou moeten doen. Dat het ooit van andere mensen zou gaan afhangen om dat mooie gedachtengoed in de praktijk te blijven brengen, om baas en hond elkaar te leren begrijpen. Het is dan ook met verdriet, maar ook met dankbaarheid dat we afscheidgenomen hebben van Arjen, die tot op het laatste moment strijdbaar was voor waar hij in geloofde en waarvoor hij zoveel energie heeft gegeven, De Roedelmethode om mens en hond tot teams te smeden waarin vertrouwen en samenwerking centraal staan.

Arjen heeft de Ardennen verlaten en is naar Vijlen verhuisd, fysiek was het niet meer te doen in Salm.
Vijlen is ondertussen zo aangepast dat er ook een theorie en praktijkruimte aan huis gemaakt is.
De tijd van 'Roedel on tour' kan nooit meer terugkomen. Hoeft zo ook niet meer, binnen de grenzen kan Arjen zo toch weer het eea oppakken.
'Oppakken', want het gaat het hulp en steun van 2 zeer deskundige professionals:
Erica de Roode en Prof.Dr. Catholijn Jonker.

In december 2018 komt het nieuwe laatste boek uit.

Basisboek opvoeden van honden.

Francien die al kwakkelde met haar gezondheid, als we het licht uitdrukken, tot overmaat van ramp werd Arjen met spoed opgenomen in het ziekenhuis in Sankt Vith België.
Diagnose in eerste instantie maagverstopping, in 2e instantie maagkanker.
Alle activiteiten, alle workshops moesten terstond stopgezet worden. Opeens, van de ene dag op de andere.
Erica de Roode nam over voor praktijk daar waar nodig, en haalbaar was.
Activiteiten uit de Ardennen werden overgebracht naar Vijlen in Nederland.

Met dit jaar opnieuw de Roedel On Tour, met drie tweedaagse workshops
April; De Roedel en De Roedelmethode 25 jaar!

Mei; de eerste (succesvolle, maar vermoeiende)Roedel On Tour in Nederland, in Nijkerkerveen, met maar liefst acht workshops!
Augustus; Nog een keer On Tour, dit keer in Vijlen (Zuid Limburg)
Oktober; drie maal is scheepsrecht’, de derde Roedel On Tour, dit keer in Dogcentrum in Zaltbommel met Drie Tweedaagse (drukbezochte) workshops

Voor de roedel van De Roedel 2013 niet het beste jaar; afscheid van Moreau, Olibrius en Porthos en daarmee het einde van Groenendaelerkennel van de Hoede

Copyright © 2023 Alle rechten voorbehouden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram