Hulpmiddelen

Eigenlijk worden er in de Roedelmethode, de natuurlijke opvoeding van je hond, slechts twee ‘correctiemiddelen’ gebruikt; je eigen geur en lichaamstaal als reactie op de geur- en lichaamstaal van de hond. Wel is het mogelijk om hulpmiddelen te gebruiken, om het proces van natuurlijk overwicht op je hond te helpen versnellen.


De Hands-Free-Belly

De Hands-Free-Belly (HFB) is ontstaan en ontwikkeld vanuit de unieke eigen methode van De Roedel. Deze riem draag je om het middel. De stevig bevestigde ringen, waaraan de hondenlijn wordt vastgeklikt, zitten links, rechts en voor op de riem.

Waarom deze speciale lijn?
Een hond is zeer gericht op het lichamelijke overwicht. Met de riem rond je heupen ervaart je hond dat jij als baas steviger in je schoenen staat en reageert hier direct op! Bovendien heb je je handen vrij. Dit heeft eenvoudige praktische voordelen, zoals bij het winkelen of het lopen met een kinderwagen. Maar van groter belang is de invloed van dit 'handen-vrij' op de natuurlijke opvoeding van je hond!

In de natuurlijke opvoeding ligt het accent voor een groot deel op het lichamelijke contact en op het opbouwen van een band tussen baas en hond. Dankzij de HFB kunt je je handen, optimaal benutten. Je kunt je hond makkelijk aaien, zonder steeds met de hondenriem in de knoop te komen.

Hands-Free-Belly (HFB)

Nu bestellen

De Halti

De Halti
De halti is een bruikbaar hulpmiddel, lang geleden ontworpen door Dr. Mugford in Engeland. Dit 'paardenhalster voor honden' was bedoeld om te voorkomen dat een hond extreem trekt aan de lijn. Binnen jenatuurlijke opvoeding kan de halti (of een Gentle leader/Friendly headcollar) bruikbaar zijn, maar blijf je er altijd van bewust, dat het een hulpmiddel is.

De halti

De onderslip riem

De onderslip is een riempje met een klein kettinkje in het midden waaraan de lijn bevestigd wordt.
Deze halfcheck is evenmin bedoeld als een correctiemiddel als de HFB. Binnen de natuurlijke opvoeding wordt nooit een slipketting gebruikt, maar een onderslip, eventueel in combinatie met een halti (of Gentle Leader/Friendly headcollar).

De onderslip riem

Nu bestellen
Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram